FOTOGRAAF ALINA BIRJUKI SAMETDIIVANIGA KODU

Fotograaf Alina Birjuk leiab, et diivan mängib ruumi kujundamisel väga suurt rolli. Oma roosade seintega stuudio-korterisse valis Alina samblarohlise sametdiivani LEAF.

Kui kaua oled Sa fotograafiaga tegelenud? Kuidas enda jaoks selle avastasid?
Tegelikult algas see minu jaoks ajal, mida ma ise enam ei mäletagi. Mälestused on edasi andnud mulle minu ema, kes on rääkinud lugusid, kuidas kaamerat pidi süstemaatiliselt peitma minu eest, kuna vastasel juhul klõpsutasin seni, kuni aparaat tühjaks sai. Teadlikult asusin kaamerat kasutama aga 16. aastaselt. Tol ajal pildistasin ma kõike enda ümber, mis vähegi huvitav minu enda jaoks tundus ja kandsin kaamerat igapäev kaasas.

Milline on Sinu suund oma alal?
Hetkel tegelen kõige rohkem reklaamfotode tegemisega, kui ka ürituste pildistamistega ja portreefotodega. Mulle väga meeldib vaheldus minu elukutse juures, seega kindlat suunda pole välja kujunenud.

Aga ehk on Sul hoopis välja kujunenud 3 asja, millest oma kodu kujundamisel lähtuksid?
Üks asi, mida ma armastan on ajatus stiilis mööbel ja selle kokkusobitamine ektlektilise stiiliga lõpptulemuseks. Enne millegi soetamist enda koju mõtlen alati sellele, et esemel oleks võimalikult pikk eluiga minu ruumis. Samuti mahuvad karakteriga esemed alati minu tuppa. Näiteks on mul kodus eredam roosa lauatelefon ja tegelikult see isegi ei tööta. Aga tal on tegu ja nägu, mis annab mu kodule igapäevaselt nii palju juurde. Muidugi on seda hea kasutada ka pildistamistel. Kolmandana tooksin kindlasti välja taimed! Rohelus ja taimed annavad igale ruumile uue elu.

Millised on Sinu soovitused inimesele, kes soovib oma kodu hubasemaks muuta?
Minu jaoks peitub hubasus hästi lõhnavas kodus, mistõttu armastan ma väga küünlaid. Eriti aga lõhnaküünlaid ja parfüüme, millega kodu värskendada. Kodust teeb kodu ka muusika. Hea muusikakeskus või vinüülimängija- vastavalt maitsele- võiks iga inimese jaoks kodu loomisel üks investeeringuid olla.  Visuaalset pehmust annab kodule aga juurde ka vaip.

Milline on Sinu jaoks ideaalne diivan?
Kuna diivan on minu arvates üks suurimaid objekte toa kujunemisel on sellel suur roll. Samas ei tohiks see kogu tähelepanu ruumis enda peale võtta. Minu arvates peaks diivan olema ka piisavalt ebamugav, et sellel oleskledes ei tekiks kiusatust magama jääda.

Kas julgeksid sametkangast ka teistele soovitada?
Nagu kõik head asjad, vajab ka samet hoolt ja armastust. Mis kindlasti ei ole aga midagi üle jõu käivat. Enda sametdiivani puhul meeldib mulle eriti selle pikakarvalisus, mis visuaalselt jätab laigulise ja mitte nii korraliku mulje, mida riidest diivani puhul tekitada ei saa. Seega jah, kindlasti soovitaksin!

 

TUTVU: Oot-Oot Stuudio mööblivalik

TUTVU: Oot-Oot Stuudio kangavalik