DIIVANIKANGA VALIMINE JA ÕIGE HOOLDAMINE

Kanga valimine on pehme mööbli ostmisel kindlasti üks keerulisemaid otsuseid. Diivanikanga valimisel tuleks kindlasti arvestada vastupidavuse ja funktsionaalsusega.

 

Vastupidavus ja kulumiskindlus

Diivanikangas peaks olema piisavalt tugev, et taluda igapäevast kasutust. Leidke kangas, mis on märgistatud kõrge kulumiskindlusega Martindale’i testiga. Testitav kangas tehakse tükkideks ja tükid asetatakse Martindale’i masinasse. Masinas tõmmatakse kangas pinge alla. Kanga vastu hõõrutakse ringjate liigutustega väikeseid traatvõrgu kettaid või karmutatud villa senikaua kuni kaks kanga lõnga purunevad või kuni kangas on märgatavalt muutunud. Katseseade töötab 5000-tsüklilise intervalliga, mille põhjal kujuneb kulumisnäitaja Martindale. Iga 1000 tsükli tagant kontrollitakse kanga kvaliteeti. Tulemusena on näha, mis tasemel on materjal hõõrdunud. Mida suurem on Martindale’i väärtus, seda vastupidavam on kangas hõõrdumisele.

Näiteks laste ja lemmikloomadega peredele soovitame valida kanga, mis oleks vastupidav kriimustustele ning kergesti puhastatav. Meie valikus on palju erinevaid lihtsasti puhastatavaid kangaid, mis on sellisteks puhkudeks ideaalsed. Kõige populaarsem nendest on sametine Megan kangas.

Megan on 100% polüester pehme sametkangas, millel on kõrge kulumiskindlus – 170 000 Martindale’i. Kangas on vetthülgav ning seda on kerge hooldada. Plekkide eemaldamiseks soovitame kasutada ainult spetsiaalseid puhastusvahendeid. Samuti soovitame iganädalast korrapärast puhatust pehme otsiku abil tolmuimejaga ja madalal võimsusel. Kangas on tiheda koega ning sobib hästi kodudesse, kus on ka lemmikloomi.

 

Hooldus ja puhastatavus 

Diivanikanga hooldamine on oluline, et hoida diivanit puhtana ja heas seisukorras. Valige kangas, mis talub erinevaid puhastusmeetodeid, olgu selleks siis regulaarne tolmuimejaga puhastamine, tekstiilipuhastusvahend või keemiline puhastus.

Mõned soovitused diivani hooldamiseks:

  • Tolmuimejaga puhastamiseks kasuta pehmete harjastega otsikut ning madalat võimsust. See aitab eemaldada tolmu, puru ja muud mustust, mis võib kangasse koguneda.
  • Plekkide tekkimisel tegutse kiiresti. Enamik plekke on kergem eemaldada, kui need on värsked.
  • Kasuta pehmet ja niisket lappi ning tupsuta plekki õrnalt. Väldi hõõrumist, kuna see võib pleki laiali ajada.
  • Kasuta spetsiaalseid kangapuhastusvahendeid vastavalt tootja juhistele. Enne kogu diivani töötlemist proovi vahendit kõigepealt väikesel varjatud alal.
  • Kasuta kanga kaitsevahendit, mis imendub kanga kiudude vahele moodustades seal kaitsva kihi, mis takistab mustusel ja vedelikul  kangasse imbumist.
  • Pööra ja puhasta patju regulaarselt, et tagada ühtlane kulumine.
  • Kui diivanil on eemaldatavad katted, järgi hoolikalt pesemisjuhiseid. Mõned katted on masinpestavad, teised aga vajavad keemilist puhastust.
  • Sügavpuhastuse korral soovitame kasutada tekstiilipesurit. Seadet on võimalik ka meie klientidel tasuta laenutada. Selleks võta meiega ühendust e-maili teel info@oot-oot.com või helista 53730049

 

              

 

Eestis disainitud ja toodetud mööbel

Oot-Oot Stuudio on disainerite Marko Ala ja Joonas Torimi loodud mööblidisaini stuudio, mis on keskendunud pehmele mööblile ja vooditele.

Kogu tootevalik on Eestis tehtud ja disainitud. Stuudio tootevalikust leiab diivanid, diivanvoodid, tugitoolid, tumbad, järid, voodid ja terrassimööbli. Kvaliteetsed materjalid, läbimõeldud disain ja ergonoomika on Oot-Oot Stuudio disaini nurgakivid.

Tutvu toodetega Oot-Oot Stuudio Tallinna salongis, aadressil Rävala 7 või vaata meie e-poest www.oot-oot.com.
Rohkelt inspiratsiooni leiad ka Oot-Oot Stuudio Instagramist.